Lentedag: ‘n Nuwe begin en die einde van irrasionele vrese

Ek het ’n irrasionele vrees vir enigiets wat eindig. Miskien is dit eintlik net rasioneel. Of my rasionaal in elk geval.

Ek kan nie die laaste episode van ‘n TV-reeks kyk tensy die volgende reeks reeds bekend gestel is nie. Die afwagting maak my dood. Dieselfde met boeke. As daar meer as een in ‘n reeks is moet ek almal hê, anders kan ek fisies nie die boek klaar lees nie. Die Hunger Games het vir my geëindig driekwart deur die tweede boek.

Ek is seer-seker die enigste persoon wat nog nie Game of Thrones klaar gekyk het nie, want ek het opgehou met die voorlaaste episode in die eerste reeks.

Netso kan ek ook nie konflik hanteer nie. Dit beteken dat ek eerder ‘n vriendskap of verhouding sal laat doodloop eerder as om die konflik en die einde daarvan te moet ervaar.

Dit fizzle maar net in stilte tot sy dood.

In my gedagtes gaan dit dalk nog aan, iewers, miskien in ‘n parallelle heelal.

Soos ek sê, irrasioneel.

Ongelukkig affekteer dit ook die manier wat ek werk. Niemand kan ‘n deadline uitstel en uitstel tot hy fisies nie meer kan as ek nie. Dit frustreer almal wat saam met my werk en ek besef dat hierdie verklaring moontlik daartoe gaan lei dat ek nooit weer werk kry nie. Of dalk gaan dit juis nou verander! Ek het immers die eerste tree gegee in die regte rigting! Mens moet immers jou foute aanvaar en erken wanneer jy ‘n probleem het, dan nie?

Vandag is lentedag! So ek het besluit om ‘n end te sit aan hierdie baie slegte lyn van denke.

Om mee te begin: Ek kan ook nie die laaste bietjie sjampoe uit ‘n bottel gebruik nie. Ek raak antsy die oomblik as dit te min raak en sal dan nuwes koop voor ek uithardloop. Die probleem is, dat na ‘n jaar lyk my badkamer so:

Dus het ek besluit om op te ruim, skoon te maak en uit te gooi. Uit die puin het ek ‘n HELE bottel sjampoe en opknapper kon red! As ek dit laas week geweet het kon ek dalk my geld beter aangewend het. (Die wintermaande is maar skraal.)

Ek voel egter uiters verlig. Ligter, beter, skoner met die wete dat ek vandag iets kon bereik.

Ongelukkig is dit deel van depressie. Jy stel uit en uit tot jy nie meer kan nie. Dit het ook natuurlik my werk (skryfwerk) beïnvloed aangesien ek nie ‘n pen kon optel nie. Dus is hierdie storie oor meer as net sjampoe. Dit gaan ook oor die feit dat ek dit kon neerpen, vir die eerste keer in maande.

Dalk kom my vrees uit meer as wat ek hier noem. Dalk was daar net te veel slegte eindes en dis makliker om net nie te weet HOE dit eindig nie. As daar ‘n ope einde is, beteken dit dalk daar is ‘n beter uitkomste as dit wat ek weet onvermydelik is. (Daar is heelwat stories hier, maar dis vir ‘n ander dag.)

So, aan almal wat ek laat gaan het oor die laaste paar jaar, weet net dis nie jy nie. Ek hoop daar is ‘n toekoms, of ten minste ‘n afsluiting, aan ons gesamentlike avontuur.

Om terug te kom na die sjampoe: Het enigiemand sulke bottels nodig vir ‘n projek of ‘n organisasie? Ek het hope!  

17 Replies to “Lentedag: ‘n Nuwe begin en die einde van irrasionele vrese”

 1. Ek het n soortgelyke vrees. As ek n masjien klaar gebou het of n elektriese projek gebou het, het n vrees om ding aan te skakel.
  Sal n dag of wat om die ding loop voor ek dit doen. Half vang die ding werk nie.

 2. Nie depressie nie…slegs opdrifsels van swak beplanning wanneer geld nie kwessie is nie. In die maer dae wanneer elke sent omgedraai moet word, sien jy jou foute en. vervies jouself oor onnodige goed wat gekoop is.
  Die regte beskrywing is dat dit maar by almal n si ndroom is.
  GENESING IS SMYT UIT EN GENIET DIE LEKKER OM WEERTE KOOP. EN LEER UIT GISTER SE FOUTE.

 3. I’m impressed, I must say. Actually not often do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you will have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the problem is something that not enough individuals are speaking intelligently about. I am very completely satisfied that I stumbled across this in my seek for something relating to this.

 4. Auto Like, Photo Auto Liker, Autoliker, auto like, Increase Likes, Auto Liker, ZFN Liker, Photo Liker, Autolike, Status Auto Liker, Autolike International, auto liker, Working Auto Liker, autolike, Autoliker, Status Liker, autoliker

 5. Please let me know if you’re looking for a author for your blog.
  You have some really great posts and I think I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for
  your blog in exchange for a link back to mine. Please send me
  an e-mail if interested. Kudos!

 6. Hey! Ι jᥙst wɑnted to ɑsk іf you ever have aany
  proƄlems with hackers? My laѕt blog (wordpress) waas hacked ɑnd І
  endeԁ uup losing monthѕ of hɑгd ԝork duе to no backup.

  Do yⲟu have any solutions tⲟ stop hackers?

 7. Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a
  great author.I will make certain to bookmark your blog and will often come back
  later on. I want to encourage you to definitely continue your
  great posts, have a nice day!

 8. Greetings, I do think your site could possibly be having web browser compatibility problems.
  Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however,
  when opening in IE, it’s got some overlapping issues.
  I just wanted to provide you with a quick heads up!
  Other than that, excellent website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *